Voor wie is handtherapie?

Handtherapie is er voor iedereen die te maken heeft met pijnklachten of een functiebeperking van de arm of hand. Een handtherapeut kan u in veel gevallen helpen, bijvoorbeeld in het revalidatieproces na een operatie, een conservatieve behandeling (dus zonder operatieve ingreep), bij chronische klachten of in een arbeidssituatie.

 

De behandeling zal zich richten op het zo pijnvrij en functioneel mogelijk gebruiken van de hand. Denk hierbij aan de ontwikkeling van een leesbaar handschrift, kracht om flessen los te draaien, het hebben van voldoende grip of een goed beweeglijke hand. Uiteindelijk is het uitvoeren van de activiteiten van het dagelijks leven die bij u centraal staan de focus van de behandeling.

Littekenbehandeling

Binnen Ergotherapie Ede wordt littekenbehandeling gegeven door middel van massage, kinesiotape en siliconentherapie. Dit doen wij niet alleen bij handen maar ook bij andere (postoperatieve) littekens.

Door onze samenwerkingsverbanden met leveranciers van deze producten kunnen wij u vaak de behandeling gratis aanbieden, deze valt dan onder uw basisverzekering (denk wel om uw eigen risico).

Wilt u hier meer informatie over of wilt u weten of wij ook voor uw litteken iets kunnen doen?

Neem contact met ons op!