Wat is handtherapie?

Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten of ergotherapeuten, die zich volledig hebben gespecialiseerd op de behandeling van hand, pols en arm.

Handtherapie richt zich op de behandeling van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen, het doel is altijd om uw hand zo goed mogelijk te kunnen gebruiken tijdens alle ADL-activiteiten (activiteiten van het dagelijks leven).

 

De vorm van een behandeling handtherapie kan per keer verschillen omdat elke hand en elke klacht anders is. Binnen ergotherapie Ede werken wij volledig op maat, dus helemaal afgestemd op uw klachten en beperkingen.

 

Hoe ziet een behandeling handtherapie er uit?

In de eerste behandeling wordt een intakegesprek gehouden en worden er metingen en tests uitgevoerd.  De doelen van de behandelingen zullen worden opgesteld en samen komen we zo tot een volledig behandelplan.

Dit kan soms resulteren in een trainingsprogramma met oefeningen, het aanmeten van een spalk of brace, adviezen voor het gebruik van hulpmiddelen of aanpassingen of het leren omgaan met een beperking. Dit is volledig afgestemd op uw behoeften.

 

Een intakegesprek duurt gemiddeld 45 minuten tot 1 uur.

Het aanmeten van een spalk of brace duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Een gewone behandelsessie duurt ongeveer 30 minuten.