Ergotherapie bij volwassenen

Wanneer je ziek wordt, tijdelijk of chronisch, kan er plots meer veranderen dan je verwachten zou, hierdoor kunnen klachten ontstaan of blijven. Ook veranderingen in de situatie thuis of op het werk kunnen klachten opleveren.
Samen met de ergotherapeut worden de klachten en hun oorzaak in kaart gebracht en zo wordt er samen met u een compleet behandelplan opgesteld. Doelen kunnen uiteenlopen van 'pijn verminderen' tot '6 uur per dag werken zonder klachten', dit is geheel aan u!

 

Benieuwd of uw klachten ook in aanmerking komen voor ergotherapie?
Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Zelfstandigheid

Het kan voorkomen dat je zelfstandigheid verminderd is door ziekte,

een beperking of een ongeluk. Zo kan het zijn dat je plots thuiszorg nodig hebt of ondersteuning van familieleden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer alles zelf kunnen en op eigen kracht verder.

De ergotherapeut kan je helpen bij het vinden van oplossingen en aanpassingen om zo spoedig mogelijk weer helemaal zelfstandig te zijn.

Stress, spanning of onrust

Stress is een vervelende veroorzaker van klachten waar iedereen wel eens last van heeft, het moet echter niet de overhand krijgen in je dagelijks leven. De ergotherapeut kan helpen met bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, opbouw van belastbaarheid of ARBO-adviezen. Ergotherapie kan veel betekenen voor mensen met bijvoorbeeld een burn-out of die overspannen zijn.

 

Ondersteuning bij de dagindeling

We vragen tegenwoordig steeds meer van ons eigen kunnen, een pauze overslaan of uren achter een PC zitten is de normaalste zaak. Op de lange termijn kan dit stressklachten of bijvoorbeeld een burn-out opleveren. Met ergotherapie is dit in veel gevallen te voorkomen door advisering in de dagindeling en opbouw van bepaalde activiteiten. Kijk ook eens bij voor bedrijven.