Ergotherapie bij ouderen

Sommige taken worden lastiger wanneer u ouder wordt.  U heeft er langer de tijd voor nodig, heeft last van pijn of heeft zelfs thuiszorg nodig. Veranderingen in het lichaam die vaak grote gevolgen hebben.

Ergotherapie kan u helpen zo zelfstandig mogelijk te blijven bij bijvoorbeeld het aankleden, koken, verplaatsen binnen- en buitenshuis of boodschappen doen. Zelfs bij kleine problemen is een consult vaak de moeite waard!

Thuiszorg voor steunkousen?

Veel ouderen hebben enkel thuiszorg voor het aan- en uittrekken van de steunkousen. Dit kost niet alleen geld maar geeft u ook niet alle vrijheid om bijvoorbeeld uit te slapen, juist vroeg op pad te gaan of lekker op vakantie te gaan mét steunkousen.

Voor bijna iedereen is er een geschikte methode te vinden om zelfstandig te worden in het aan- en uittrekken van de steunkousen, met óf zonder hulpmiddel. Adviezen voor deze methoden zijn altijd op maat en er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld krachtverlies in de handen, het niet kunnen bukken en lieskousen.

De ergotherapeut kan u bovendien helpen met de aanvraag van dergelijke hulpmiddelen of het vinden van een zo goedkoop mogelijke oplossing.

 

Mobiel zijn binnen- en buitenshuis.

De ergotherapeut is dé specialist op het gebied van mobiliteitshulpmiddelen. Leren lopen met een rollator, het aanmeten en aanvragen van rolstoelen, scootmobiels of een driewielfiets. Er zijn talloze oplossingen te vinden waardoor er altijd iets bij u past!

U kunt bij ons bovendien een compleet lespakket voor de scootmobiel krijgen, individueel of in groepsverband.

 

Moeite met het WMO-loket bij een aanvraag? Wij helpen u graag!

 

Oud worden in eigen huis.

De eisen voor het wonen binnen een verzorgings- of verpleeghuis worden steeds hoger, vanuit de gemeente of overheid wordt verwacht dat we oud worden in eigen huis. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Verhuizen naar een seniorenwoning of een complete verbouwing is meestal niet nodig. Door middel van een huisscreening met een compleet adviesrapport weet u direct waar u aan toe bent en kunt u vaak gewoon lekker blijven wonen zoals u dat gewend bent.
U kunt de screening aanvragen via het contactformulier.