Wat is ergotherapie?

Ergotherapie ondersteunt mensen op een praktische manier waardoor het uitvoeren van activiteiten langer mogelijk blijft of weer mogelijk wordt. Dankzij ergotherapie kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen en blijven doen wat zij belangrijk vinden. Denk hierbij aan huishoudelijke taken, de persoonlijke verzorging, mobiliteitsproblemen (lopen, fietsen), activiteiten ter ontspanning of problemen op het werk.

 

Ergotherapie Ede richt zich voornamelijk op volwassenen en ouderen die te maken krijgen met fysieke- of mentale, chronische- of tijdelijke beperkingen.

Alle soorten klachten die invloed hebben op het uitoefenen van uw dagelijkse activiteiten kunnen onderwerp zijn voor een ergotherapie behandeling.

 

Hoe ziet een behandeling ergotherapie er uit?

Een behandeling ergotherapie duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. De behandeling vindt plaats in de praktijk, bij u thuis of op uw werk of school.

De eerste behandeling zal een intakegesprek worden gehouden om de kern van uw problemen vast te stellen en om uw vaardigheden en beperkingen in kaart te brengen. Een intakegesprek duurt gemiddeld 1 uur. De daarop volgende behandelingen zullen in het teken staan van oplossingen vinden, oefeningen doen en vooral veel ervaren.

 

 De ergotherapeut werkt cliëntgericht, dit houdt in dat ú bepaalt waar er tijdens

 de behandelingen aandacht aan besteed wordt.

 

 Een goede evaluatie en controle zijn ook onderdeel van de behandeling ergotherapie.